Nalatenschappen kunstenerfgoed – masterclass 2: beschrijven en digitaliseren van een nalatenschap

In samenwerking met FARO en Kunstenpunt organiseert het Departement Cultuur Jeugd en Media in 2023 en 2024 vier masterclasses over de omgang met erfgoed van kunstenaars en kunstenorganisaties. Alle geïnteresseerden uit de cultureel-erfgoed- en kunstensector kunnen hierop aansluiten. Op 7 maart 2024 vindt de tweede masterclass plaats. Thema van die dag: ‘beschrijven en digitaliseren van een nalatenschap’.

Philippe Van Snick Estate

Wat zijn de uitdagingen bij het beschrijven en digitaliseren van een artistiek nalatenschap?

Tijdens deze masterclass op 07 maart in Gent wordt je vanuit het Departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) in samenwerking met FARO en Kunstenpunt wegwijs gemaakt in het inventariseren en ontsluiten van je archiefmateriaal, documentatie en oeuvre. Met het Arvo Pärt Centre (Estland) en de Philippe Vandenberg Foundation staan er boeiende praktijkvoorbeelden op het programma, gevolgd door niet te missen tips, tricks en tools voor inventarisatie en beschrijvingsstandaarden door de partners van TRACKS, waaronder CKV.

Wil je zelf aan de slag met het beschrijven van je nalatenschap? Schrijf je dan snel in, voor uiterlijk februari. Meer info op de website van het Departement CJM.

Contactpersoon voor CKV: Nele Luyts (Nele.Luyts@muhka.be)